Ferrari belooft innovatieve auto voor 2012

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari belooft voor het seizoen 2012 een innovatieve auto. Teambaas Stefano Domenicali geeft toe dat de Italiaanse renstal voor dit seizoen te conservatief is geweest en dat daarom een achterstand is opgelopen. Voor het komend seizoen moet dit anders erkent hij.

"Aangezien er weinig reglementswijzigingen zijn voor volgend jaar ligt een doorontwikkeling van de huidige auto voor de hand. Na het windtunnelmodel en de schetsen op de ontwerpafdeling gezien te hebben, kan ik echter zeggen dat Ferrari volgend jaar aan de start verschijnt met een zeer innovatieve auto," zei Domenicali op de officiële website van Ferrari.

Dit is volgens de teambaas ook wel nodig, omdat door de conservatieve strategie van dit jaar Fernando Alonso als beste Ferrari-coureur in het kampioenschap al 89 punten achterstand heeft op Sebastian Vettel. "We richten ons nu op het winnen van races. Ik ben ervan overtuigd dat we nog goede resultaten kunnen scoren, maar we moeten niet naar de stand kijken. Met het huidige verschil zal het erg lastig worden de titel te pakken. Maar we hebben het potentieel om goed te presteren en geloven in onszelf."