Gesink tevreden over optreden in Colorado

Peterselieman

Robert Gesink werd gisteren in de eerste etappe van de USA Pro Cycling Challenge in Colorado in de bergen achtste op tien seconden van etappewinnaar Levi Leipheimer. Het stemde de Nederlander van de Rabobankploeg tot tevredenheid. In de proloog was hij al 21e geworden.

"Ik heb maximaal gereden. Dit is wel een goed resultaat," zei Gesink op de website van de Raboploeg. De etappe van gisteren kende één berg en eindigde op liefst 3475 meter hoogte, waardoor veel renners het zwaar hadden. "Het leek wel een koers in slow motion. Het was een lastige dag. Die hoogte levert toch een raar effect op. Je ziet het eigenlijk nergens aan dat je zo hoog zit, maar je voelt het wel."

Het voltallige peloton begon aan de zeven kilometer lange slotklim. Gesink werd door zijn teamgenoten Stef Clement, Grischa Niermann en Dennis van Winden goed begeleid. "De mannen waren hartstikke sterk. Ze hebben perfect werk afgeleverd. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor," zei Gesink die een demarrage van Andy Schleck zag stranden en dat Leipheimer de enige was die bij de kopgroep van twaaf wist weg te komen.

De Nederlander staat nu vijfde in het algemeen klassement. "Een uitslag waar ik deze week mee verder kan. Nu moeten we proberen te herstellen, maar dat zal lastig zijn op grote hoogte. We slapen nu op 2800 meter en woensdag op 3000 meter."