Nederlands elftal officieel het beste ter wereld

Olga Kroeders

Het Nederlands elftal staat vanaf vandaag officieel op de eerste plaats van de wereldranglijst van de FIFA. Dat gaat ten koste van wereldkampioen Spanje, dat door een oefennederlaag tegen Italië kostbare punten inleverde. Oranje verovert voor het eerst de hoogste plaats op de FIFA-ranglijst, die in 1992 in het leven werd geroepen.

Oranje kwam afgelopen maand zelf niet in actie omdat de oefeninterland tegen Engeland vanwege ongeregeldheden in Londen werd afgelast. Twee weken geleden werd al duidelijk dat de eerste plaats Nederland niet meer kon ontgaan, maar vandaag werd dat door de officiële publicatie van de wereldranglijst bevestigd.

Nederland stond in het verleden diverse keren op de tweede plaats van de ranglijst, maar de koppositie bleek tot nu toe altijd een brug te ver. Oranje is na Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië en Spanje het zevende land dat er in is geslaagd de koppositie te bereiken.

De voorsprong van het Nederlands elftal op Spanje bedraagt 33 punten. Duitsland, Engeland en Uruguay maken de top vijf compleet.


Oranje-spelers officieel de beste ter wereld (Foto: Novum)