Adriaanse: ''Worstelen tegen Benfica''

Olga Kroeders

Vanavond speelt FC Twente in Portugal de cruciale wedstrijd tegen Benfica. Beide clubs hopen zich te plaatsen voor de Champions League.

De trainer van FC Twente, Co Adriaanse, is er van overtuigd dat een offensieve speelwijze de sleutel is tot succes in Benfica. Dat laat hij weten in De Telegraaf.

Benfica zou in eigen huis niet gewend zijn aan tegenstanders die de aanval opzoeken. Adriaanse vergelijkt het met een bokser. ''Als je een goede bokser treft, moet je niet gaan boksen, want dat ga je waarschijnlijk verliezen. Je kunt dan beter gaan worstelen, want daarmee kun je de tegenstander misschien verrassen. Als we net zo gaan voetballen als Benfica verliezen we, want zij hebben technisch betere spelers. Dus zullen we iets anders moeten verzinnen."

In de thuiswedstrijd kwam FC Twente niet verder dan een gelijkspel. Bryan Ruiz zorgde er na rust met een kopbal voor dat de situatie nog niet uitzichtloos is. Luuk de Jong had de Tukkers eerder op voorsprong gebracht. Tussendoor wisten de Portugezen twee keer te scoren.