Counter-Strike moet gamers samenbrengen

Redactie

Het schietspel Counter-Strike: Global Offensive moet het eerste spel in de reeks worden waarbij het mogelijk is op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc tegen elkaar te spelen. Gamestudio Valve wil zo alle Counter-Strike-spelers samenbrengen. Dat schrijft het PC Games magazine op basis van een interview met Valve studiobaas Gabe Newell.

De grote uitdaging zit 'm in de poging Microsoft en Sony van het nut te overtuigen, zegt Newell. Sony en Microsoft zijn bepalend voor de mogelijkheden die hij krijgt om gamers op verschillende spelcomputers met elkaar te laten spelen, het zogenaamde crossplatformgamen. Dat het schietspel volgend jaar uitkomt, staat vast. De grote vraag is echter of het Valve gaat lukken crossplatformgamen in de schietspelreeks te introduceren.

Het zou niet Newells eerste crossplatformgame zijn. In Portal 2 kunnen pc-gamers samenspelen met PlayStation 3-bezitters. Daarnaast gaf Microsoft in 2007 het schietspel Shadowrun uit, waarbij pc- en Xbox 360-gamers tegen elkaar konden spelen. Het is nooit mogelijk geweest op de Xbox 360 tegen Playstation 3-gamers te spelen.

Counter-Strike: Global Offensive wordt een online schietspel waarbij spelers in teams tegen elkaar spelen. Het spel wordt gemaakt voor de pc, Mac, PlayStation 3 en Xbox 360.


Counter-Strike moet gamers samenbrengen