Doornbos: "IndyCar blijft het doel"

Peterselieman

Robert Doornbos blijft zich voor het seizoen 2012 richten op de IndyCar Series. De Nederlander heeft in het verleden al in de Verenigde Staten geracet, maar kon voor dit seizoen geen stoeltje bemachtigen. Daarom rijdt hij nu in de Superleague Formula. "Al mijn pijlen voor volgend jaar zijn op de Indycar gericht," meldt Doornbos aan Formule1.nl.

Doornbos reed in 2007 al in de toenmalige Champcar Series waarin hij twee races won en als derde eindigde in het kampioenschap. Een seizoen later ging het kampioenschap samen met de IRL om de IndyCar Series te vormen. Doornbos kwam zonder stoeltje te zitten, maar in 2009 wist hij een plek bij Newman/Haas en later bij HVM te bemachtigen. Omdat er voor vorig seizoen geen stoeltje was kwam Doornbos terug naar Europa om daar te racen in de Superleague Formula, maar Amerika blijft lonken.

"We zijn ermee bezig om een stoeltje voor volgend seizoen te regelen. Dat is ons doel. Ik hoop in oktober meer duidelijkheid te hebben," zei Doornbos die mogelijk zelfs dit jaar nog eenmalig terug kan keren in de IndyCars. In Las Vegas staat namelijk een race op het programma waarbij naast de vaste rijders ook andere coureurs mee mogen doen. "Ook daar werken we aan."