Noodweer houdt huis in Noord-Brabant

Harry

Noord-Brabant zucht dinsdag onder het noodweer dat er huishoudt. In de provincie ontstonden onder meer branden in een woning en een kalverenschuur na een blikseminslag. Ook kreeg de brandweer tientallen meldingen van wateroverlast en bomen en takken op de weg, melden de verschillende korpsen.

In de regio Midden- en West-Brabant sloeg aan het einde van de ochtend de bliksem in in een kalverenschuur aan de Bredaseweg in Baarle-Nassau. In de schuur stonden 720 kalveren. Ondanks dat de brandweer het vuur snel onder controle had, zijn enkele tientallen dieren om het leven gekomen, aldus een woordvoerder van het brandweerkorps.

In Brabant-Noord was sprake van twee blikseminslagen. In een woning in Grave ontstond daardoor omstreeks 12.15 uur brand. Meer details daarover kon de woordvoerder van dit brandweerkorps nog niet geven. In totaal kwamen in de regio tot ongeveer 13.00 uur ongeveer dertig meldingen binnen van wateroverlast, takken op de weg en omgevallen bomen.

Ook in Brabant Zuid-Oost zijn bij de brandweer tientallen meldingen binnengekomen, vooral van wateroverlast. Een woordvoerder van dit korps stelt dat het momenteel erg hectisch is. Hij had nog geen verdere details. De politie Brabant Zuid-Oost meldt dat in Helmond en Eindhoven tunnels zijn afgesloten wegens wateroverlast.