DRM From Dust wordt verwijderd

Kevin (KoosyNL)

Gamers die From Dust voor de pc hebben, zullen niet meer online hoeven te zijn om de game te spelen. Dat heeft Ubisoft laten weten. Op dit moment wordt er aan een patch gewerkt die de DRM van de game verwijdert. Dit is het gevolg van boze gamers die de fora van Ubisoft bezochten.

In eerste instantie had Ubisoft laten weten dat From Dust maar eenmalig contact met het internet zou moeten maken om de game te registreren. Later bleek dat de game, net als bij veel andere games van Ubisoft, een always-on-DRM had. Hiermee moet je altijd contact hebben met het internet om de game te kunnen spelen.

Veel gamers waren hier boos om geworden. Ubisoft heeft nu gezegd dat hun verhaal niet duidelijk is geweest. Op dit moment zijn de makers druk in de weer om een patch te maken die de DRM verwijdert en de game volledig offline speelbaar maakt.

Ubisoft heeft eerder laten weten dat hun always-on-DRM een groot succes is en dat ze zien dat piraterij van games die gebruikmaken van deze DRM, veel minder vaak voor komt.