Zoektocht vermiste vrouw Aruba levert niets op

Redactie

De politie op Aruba heeft maandag ondanks een zeven uur durende zoektocht geen nieuwe aanwijzingen gevonden in de zaak rond de vermiste Amerikaanse Robyn Gardner. Wel is er een nieuwe getuige gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laten weten.

Agenten doorzochten maandag een moeilijk begaanbaar kustgebied bij het zuidelijkste punt van het eiland, niet ver van de plek waar Gardner volgens haar reisgenoot Gary Giordano zou zijn verdwenen. Naast het lichaam werd ook gezocht naar eventueel bewijsmateriaal.

De afgelopen tijd werden meerdere zoektochten gehouden naar bewijsmateriaal en het lichaam van de vermiste vrouw. De autoriteiten zijn vooralsnog niet van plan nieuwe speurtochten te gaan ondernemen.

Volgens advocaat-generaal Taco Stein gaat de politie zich nu op andere zaken richten, waaronder de verklaring van een nieuwe getuige, die Gardner en Giordano mogelijk op het eiland zou hebben gezien. De getuige kwam de afgelopen dagen naar voren. Stein zei dat hij verder geen informatie hierover kon verstrekken.

Giordano zit nog altijd vast op verdenking van betrokkenheid bij de vermoedelijke dood van de 35-jarige Gardner. Hij ontkent iets fout te hebben gedaan. Volgens de 50-jarige zakenman is ze verdwenen tijdens het snorkelen.