GroenLinks wil mening ANWB-leden over kaalslag ov

Harry

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent daagt de ANWB uit om een peiling onder zijn leden te houden over de bezuinigingen in het openbaar vervoer in de grote steden. Ze hoopt daarmee minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) op andere gedachten te brengen.

De ANWB stelde maandag in Spits dat door de bezuinigingen de leefbaarheid van steden in gevaar komt. De bond zegt in de krant dat daardoor veel meer mensen de auto zullen nemen, met parkeerproblemen, luchtvervuiling en files tot gevolg.

Van Gent is blij verrast dat de bond zich voegt bij de vele organisaties en deskundigen die goed openbaar vervoer onmisbaar vinden. Vorig jaar droeg een ledenpeiling van de ANWB bij aan het verwerpen van het plan om kilometerheffing in te voeren voor automobilisten.

Van Gent hoopt dit keer op eenzelfde reactie van de leden. "Hun mening doet er kennelijk toe. Ik kan me voorstellen dat een duidelijke uitspraak van de leden over de kaalslag in het openbaar vervoer helpt om minister Schultz op andere gedachten te brengen."