[Jupiler League] Uitslag FC Dordrecht - Willem II

Sjors (Sj0rSz)

Willem II is vanavond tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Dordrecht gingen de Tilburgers met 3-2 onderuit. Het is voor de Dordtenaren, die naar de achtste plaats stijgen, de eerste zege van het seizoen.

Het begin van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Willem II was spectaculair te noemen. Binnen vijftien minuten werd er namelijk al drie keer gescoord. Na vijf minuten opende Donny de Groot de score voor de bezoekers. Lang konden zij echter niet van de voorsprong genieten, aangezien Santy Hulst zes minuten later de gelijkmaker tegen de touwen werkte.

Nog eens drie minuten later kon de keeper van Willem II opnieuw vissen, nadat Hulst zijn tweede van de wedstrijd liet aantekenen. Op slag van rust maakte diezelfde Hulst zijn derde treffer en produceerde daarmee een loepzuivere hattrick.

In de tweede helft viel met name Nick Coster op. Na een verdedigende actie kreeg de verdediger namelijk een discutabele rode kaart en kon daardoor vroegtijdig gaan douchen. Ver in blessuretijd maakte Danny Guijt nog wel een tweede doelpunt voor Willem II, maar toen was het pleit al beslecht.


FC Dordrecht te sterk voor Willem II (Foto: Pro Shots)