'Gearbox bezig met Duke Nukem: Begins'

Redactie

Fans van Duke Nukem kunnen zich verheugen op het schietspel Duke Nukem: Begins. Dat meldt het Britse Official Xbox Magazine. Volgens het gameblad maakt gamestudio Gearbox Software eerst het schietspel Aliens: Colonial Marines af alvorens uitspraken te doen over de nieuwe Duke. Aliens: Colonial Marines staat gepland voor het voorjaar.

Geruchten rond Duke Nukem: Begins doen al langer de ronde. In juni 2009 kwam de naam van het schietspel in een rechtszaak tussen game-uitgever 2K Games en gamestudio Apogee naar buiten. Daarna werd het stil rond de productie.

Volgens het magazine zou de uitgever plannen hebben de eerste games van Duke Nukem opnieuw te produceren. De eerste game uit deze reeks verscheen in 1991 als actiegame voor de pc.

Gearbox Software bracht recent, in samenwerking met 2K Games, het schietspel Duke Nukem Forever op de markt. Ondanks negatieve recensies door critici was het spel wel populair bij consumenten. Volgens de uitgever is het in juni uitgegeven schietspel nu al winstgevend ondanks dat het spel ruim zo'n veertien jaar in productie is geweest.


'Gearbox bezig met Duke Nukem: Begins'