'Call Of Duty is binnen 3 jaar dood'

Mday

EA heeft zijn moddervoorraad onlangs nog aangevuld, want ze is Activision weer volop aan het bekogelen. Sinds EA en DICE Battlefield 3 hebben aangekondigd zijn ze steeds meer hun concurrent uit de tent aan het lokken. Het begon min of meer bij een uitspraak van EA-CEO John Riccitello.

In niet mis te verstane bewoordingen wil hij dat Call of Duty 'verrot tot de kern' raakt en zo de core-gamers wegjaagt. Activision raakte hierop meteen in paniek en vond het verschrikkelijk wat de hoge pief van EA zei. Volgens de nieuwe publishing-baas van Activision, Eric Hirshberg, was dit moddergooien 'slecht voor de industrie in zijn geheel'. Hij vond het niet netjes om te zeggen dat je een concurrent wilt zien falen. Hirshberg wilde liever meewerken aan een grotere shootermarkt.

EA lacht hard om de uitspraken van Hirshberg en zet nog even zijn grote trollface op. "Welkom bij de grote spelers Eric", zegt Jeff Brown, corporate communications van EA. "We weten dat je net komt kijken, maar iemand had je wel mogen vertellen dat dit een compititieve industrie is. Je hebt alle reden om nerveus te zijn. Vorig jaar had Activision 90 procent aandeel in de shootermarkt. Dit jaar zal Battlefield 3 dat terugdringen tot 60 of 70 procent. Met zo'n trend ligt CoD er na twee of drie jaar uit. Als je me niet gelooft, mag je even naar de winkel om Guitar Hero of Tony Hawk te kopen."

Met deze trap tussen de kroonjuwelen eindigt het relaas. Hoe gaat dit aflopen? Een sneer terug, of meteen een knock-out vanuit het niets? Wat vinden jullie? is EA een beetje kinderachtig aan het doen, of moet Activision niet zo mauwen?