Djokovic: "Deelname US Open niet in gevaar"

Peterselieman

Tennisser Novak Djokovic moest vandaag in de finale van het ATP-toernooi in Cincinnati opgeven tegen Andy Murray. De nummer één van de wereld klaagde over vermoeidheid en een pijnlijke schouder. Met het oog op de komende US Open wilde hij daarom geen risico nemen en gaf bij een 6-4 en 3-0 achterstand op.

"Ik heb dit jaar al zoveel wedstrijden gespeeld. Ik kon door de pijn aan mijn schouder niet goed serveren. Ik wil niet zeggen dat ik had gewonnen als ik 100 procent fit was geweest, want Andy is een goede tennisser. Maar we hadden dan wel een echte wedstrijd gezien," zei Djokovic die pas zijn tweede partij van het jaar verloor. De Serviër denkt dat hij op de US Open weer voluit kan spelen. "Ik ben vol vertrouwen dat ik op tijd hersteld ben."

Murray boekte vandaag in Cincinnati pas zijn tweede zege van het seizoen. De Brit was eerder op Queen's succesvol. Hij stapte in de Verenigde Staten niet met een lekker gevoel van de baan. "Dit is niet de manier waarop ik het wilde. Het is mooi om te winnen, maar ik versla hem liever over drie weken."