PSV deed bod op Matavz

Sjors (Sj0rSz)

PSV heeft tevergeefs een bod gedaan op Tim Matavz, aanvaller van FC Groningen. Hans Nijland, directeur van de Groningers, liet aan RTV Noord weten dat het een 'keurig bod' was, maar voegde daar ook aan toe dat men niet heeft toegehapt.

Nijland sprak gisteravond met een aantal vertegenwoordigers van PSV. "Ik heb begrepen dat Tim een langdurig contract kon tekenen bij PSV," aldus de preses. "Maar ondanks dat PSV uiterst netjes heeft gehandeld, zijn wij niet op het bod ingegaan. Nogmaals, we hoeven Matavz niet zo nodig te verkopen. Zeker niet nu de sluiting van de transfermarkt (1 september, red) met rasse schreden nadert."

Mocht Matavz nog voor het sluiten van de transfermarkt vertrekken, dan heeft FC Groningen zijn zijn vervanger al op de korrel, namelijk de Uruguayaan David Texeira. Toch is het nog maar de vraag of deze eventuele transfer van de 20-jarige spits van Defensor Sporting op korte termijn afgerond kan worden.

"En dan is ook nog niet gezegd dat Texeira meteen het niveau van Matavz heeft. En onze ambitie is wel om Europees voetbal te halen dit seizoen. Met het verkopen van Matavz zouden we ons elftal behoorlijk verzwakken. Dat doen we niet zomaar," lichtte Nijland toe.

Tot slot liet Nijland weten dat Matavz begrip heeft voor het afwijzen van het bod van PSV. Ook de zaakwaarnemer van de Sloveen, Henk van Ginkel, beaamde dit. "Welke club er ook komt voor hem, Tim weet dat die club er eerst met FC Groningen uit zal moeten komen", zei hij.

Van Ginkel verwacht overigens niet dat PSV nog een tweede bod zal doen. Over de hoogte van het eerste bod werden overigens geen mededelingen gedaan.