[EK] Caldas: "Toeschouwer in eigen wedstrijd"

Frank (franklop)

Bondscoach Max Caldas kon na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Spanje alleen maar concluderen dat de Oranjevrouwen het zelf hadden laten liggen. "We waren te afwachtend," aldus Caldas.

"De warming-up was al slap," vertelde de bondscoach na afloop rustig. "Dat was al een voorteken. Ik hoopte dat we er in de wedstrijd wel zouden staan, maar dat was dus niet zo. Ook na die goal van Spanje waren we nog niet wakker. Wij willen altijd initiatief nemen, maar dat hebben we vandaag niet gedaan."

"Ik had het idee dat iedereen in het veld dacht dat de ander het wel op zou knappen. We waren toeschouwers in onze eigen wedstrijd en we waren niet in staat dat te veranderen."

Daarmee doelde Caldas vooral op de inspiratieloze eerste helft. In de tweede helft hadden de Oranjevrouwen Spanje wel een tijdje bij de keel, maar vergaten ze de gelijkmaker te maken. Caldas: "We hebben hard gewerkt, niet slim gewerkt."

Complimenten voor Spanje waren er ook. "Spanje heeft het gewoon goed gedaan. Eén kans, één goal en daarna hebben ze goed verdedigd. Ze gooiden zich steeds met zijn tienen voor de bal. Daarom werd het voor ons heel lastig om te scoren."

Maar gelukkig zag de keuzeheer de toekomst na dit verlies nog steeds zonnig in. "Dit was een slechte wedstrijd, maar misschien komt die ons helemaal niet zo slecht uit. Het is een soort koude douche. We zijn weer helemaal wakker en doen nog volop mee om de prijzen."