Disney kondigt twee Pixar projecten aan

Manju (angrodpallanen)

Disney heeft afgelopen zaterdag tijdens het D23 evenement in Anaheim twee Pixar films aangekondigt. De studio heeft geen vervolgen meer in de planning en keert terug naar absurde settings met twee films die voor 2013 en 2014 gepland staan.

De eerste is een project dat gaat over dinosaurussen. De film richt zich op de vraag 'wat als de welbekende meteoor de aarde had gemist?' en zal dino's laten zien die geëvolueerd zijn. De film, die voor de feestdagen van 2013 gepland staat, wordt geregisseerd door Pixar-veteraan Bob Peterson en geproduceerd door John Walker.

Het tweede project gaat over het menselijk brein. Pixar wil een film maken die laat zien hoe het er daar binnen aan toe gaat. Zegt Oscar-winnende regisseur Pete Docter (Up) over zijn nieuwe project; 'het is een plek waar we allemaal zijn geweest, maar nog nooit hebben gezien. Het gaat over hoe we dingen vergeten en sommige liedjes blijven hangen.' Het project staat voor de zomer van 2014 gepland.

Ondertussen draait Pixar's Cars 2 nog in de bioscopen en komt de 2012 première datum van de studio's nieuwste film Brave dichterbij. Later dat jaar zal de studio's laatst bekende vervolg, Monster Academy, te zien zijn.