Douglas wil niet naar Portugal

Peterselieman

FC Twente-verdediger Douglas staat in de belangstelling van vele clubs, waaronder Sporting Portugal. De club uit Lissabon zou de Braziliaan graag willen halen, maar heeft zich nog niet in Enschede gemeld. Wat Douglas betreft hoeven ze ook niet voor hem aan te kloppen.

"Ik blijf liever bij FC Twente. Ik heb het hier goed naar mijn zin, ik ga alleen maar naar een club die beter is dan FC Twente en daarvan zijn er niet zo heel erg veel, zeker Sporting niet. Het is een mooie club, ik zou gevleid zijn door de interesse, maar het is niet meer de grote club die het ooit was," zei Douglas tegen NUsport. Overigens zal hij komende woensdag wel in Portugal spelen wanneer Twente het tegen Benfica opneemt voor een plaats in de Champions League.

De 23-jarige Douglas denkt begin september de Nederlandse nationaliteit aan te kunnen nemen. "Ik heb een Nederlandse vrouw, heb een kindje met haar, woon hier al lang hier en ben geslaagd voor de inburgeringcursus, dus het paspoort is een kwestie van tijd. Bondscoach Van Marwijk zei me een jaar geleden dat hij me zou oproepen als ik het paspoort kreeg en het goed bleef doen bij Twente, dus wie weet. Ik ben er klaar voor, hij kan me bellen."