Kolles: "HRT wordt geen FOTA-lid"

Peterselieman

Volgens Colin Kolles heeft HRT F1 Team geen enkele intentie om weer lid te worden van de Formula One Teams' Association. De teambaas stapte begin dit jaar met zijn renstal uit de belangenorganisatie van F1-teams en heeft nu zijn team is overgenomen laten weten dat er ook onder de nieuwe eigenaar geen intentie is om weer lid te worden.

HRT besloot eerder dit jaar de FOTA te verlaten omdat het team vond dat de belangen van de kleine renstallen door de grote teams niet voldoende behartigd worden. Kolles wil pas over een hernieuwd lidmaatschap nadenken als de FOTA meer rekening houdt met zijn team.

"Voor zover ik weet is de FOTA slechts een naam en bestaat de organisatie niet in de echte wereld. Wij zijn blij met de huidige situatie. Misschien dat we weer over een lidmaatschap na gaan denken als ze met onze behoeften rekening gaan houden, maar ik denk dat wij onze problemen beter begrijpen dan de voorzitter van de FOTA. Die leidt misschien een team met een heel andere structuur, dus ik heb niemand nodig die de commerciële deals verzorgt. Ik denk dat we sterk genoeg zijn om onze eigen contracten af te sluiten," zei Kolles tegen Autosport.