Jordan neemt het op voor Heidfeld

Peterselieman

Voormalig Formule 1-teameigenaar Eddie Jordan neemt het op voor coureur Nick Heidfeld. De Duitse rijder staat momenteel onder contract bij Lotus Renault GP, maar heeft het daar zwaar. Volgens Jordan wil de renstal graag af van Heidfeld en proberen ze hem weg te pesten.

Heidfeld moet dit jaar bij Renault de geblesseerde Kubica vervangen en aanvankelijk kreeg hij ook de loftrompet toegespeeld. De Duitser is een ervaren coureur en juist op die ervaring wordt hij nu afgerekend. Hij zou volgens teameigenaar Gerard Lopez niet constant genoeg presteren en zich niet genoeg als leider opwerpen om het team vooruit te helpen.

Jordan is het oneens met deze kritiek. "Het lijkt haast wel alsof ze hem willen wegpesten. Het heeft er de schijn van alsof ze hem zover willen krijgen dat hij zelf de handdoek gooit," zei Jordan tegen Sportbild. De Ier weet dat Romain Grosjean en Bruno Senna genoemd worden als mogelijke opvolger van de Duitser.

Jordan heeft Heidfeld in de Formule 1 zelf een seizoen onder zijn hoede gehad en weet daarom wat de capaciteiten van de Duitser zijn. "Ik heb Nick in 2004 in mijn team gehad en kan zijn kwaliteiten dus goed inschatten. Hij is prima in staat om een auto te ontwikkelen en stond bij mij juist te boek als koning van de regelmaat."


Eddie Jordan neemt het op voor Nick Heidfeld (Foto: Pro Shots)