Jans begrijpt reactie supporters

Olga Kroeders

Heerenveen-trainer Ron Jans staat na de met 5-1 verloren wedstrijd tegen FC Twente onder druk. Hij zegt de reactie van de supporters wel te begrijpen.

Supporters riepen tijdens de wedstrijd om Foppe de Haan en er werd met witte papiertjes gezwaaid. "Natuurlijk begrijp ik dat in deze situatie", zei Jans na afloop tegen Eredivisie Live. Toch vraagt hij begrip vanwege het zware programma. "We hebben met een duel tegen Ajax ook een heel zwaar programma gehad. De beste twee van de eredivisie hebben we al gehad."

"Maar vóór het seizoen hebben we ons voorgenomen minder doelpunten tegen te krijgen. Na drie duels hebben we er nu al twaalf om de oren gehad. Dat betekent dus dat we wel een probleem hebben. Daar moeten we voor de volgende wedstrijd, tegen Feyenoord, een oplossing voor vinden."

Co Adriaanse stak zijn collega een hart onder de riem. "Ik ken Ron al heel lang en weet dat hij een fantastische trainer is. Dat het voor Heerenveen tot nu toe wat tegenvalt ligt aan het zware programma, niet aan de coach. Ik hoop niet dat de resultaten ten koste van Jans gaan. Dat zou niet verstandig zijn."