Schut: "Ik denk nog dagelijks aan Nesu"

Sjors (Sj0rSz)

Alje Schut denkt nog elke dag aan Mihai Nesu. Op 10 mei brak de Roemeen een ruggenwervel, nadat Schut op ongelukkige wijze op de rug van zijn teamgenoot terecht kwam. Tot op heden is het nog onduidelijk of de speler van zijn verlammingsverschijnselen zal herstellen.

"Ik wil eerst kwijt dat ik geen slachtoffer ben," liet Schut in een openhartig interview met Voetbal International weten. "Dat is Mihai en daarom voelde het in het begin ook zo vreemd aan op de momenten dat ik als slachtoffer werd neergezet. Slachtoffer is niet het juiste woord, de focus moet bij Mihai liggen. Maar ik geef wel toe dat niets meer hetzelfde is."

"Het heeft me veranderd en er gaat geen dag voorbij dat ik er niet bij stilsta," ging de verdediger verder. "Bij het voorval, maar ook bij Mihai. Zeker vijf keer per dag denk ik aan hem, steeds voor het slapen gaan sta ik stil bij hem en wat hem is overkomen. En als ik opsta, denk ik eraan hoe hij zich zal voelen."

Schut gaf toe geen gelovig persoon te zijn. Toch richt hij zich stiekem elke dag tot God om te bidden voor Nesu. "Vooral de eerste weken werd ik helemaal gek van het machteloze gevoel. Ik wilde Mihai zo graag helpen, maar wat kon ik doen?"

"Ik merk dat ik me minder erger aan bepaalde zaken", besloot Schut zijn relaas. "Kleine dingen die eigenlijk totaal niet belangrijk zijn als je het in het daglicht zet bij wat er met Mihai is gebeurd. Het heeft me veranderd. Het leed van Mihai draag ik voor de rest van mijn leven met me mee."