Tony Scott maakt remake The Wild Bunch

Redactie

Tony Scott is in onderhandeling voor de regie van de remake van The Wild Bunch. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De westernklassieker van Sam Peckinpah uit 1969 geldt nog altijd als een van de mijlpalen uit de westerngeschiedenis.

The Wild Bunch gaat over een groep bandieten van middelbare leeftijd die, terwijl het Wilde Westen om hen heen verdwijnt, nog één keer een grote kraak willen zetten. De cast bestond uit toenmalige grote namen als Warren Oates, Ernest Borgnine, Robert Ryan en William Holden. Filmstudio Warner Bros probeert al jaren een remake van de grond te krijgen.

De 67-jarige Scott heeft wel meer plannen voor remakes van filmklassiekers. Zo is hij al een tijdje bezig met een nieuwe versie van de misdaadfilm Potsdamer Platz en wil hij zijn hit Top Gun uit 1986 opnieuw maken.

Scott is momenteel bezig met het oorlogsdrama Emma's War, over een Engelse hulpverleenster in Sudan die met een plaatselijke warlord trouwt. Ook is hij van plan een film over de Hell's Angels te maken, waarvoor hij Jeff Bridges beoogt voor de hoofdrol van oprichter en leider Sonny Barger. Die film gaat over de vete uit 2001 tussen de Hell's Angels en de rivaliserende motorbende de Mongols.


Tony Scott maakt remake The Wild Bunch (Foto: Novum)