Van Veldhoven zou liever Rutten zijn

Olga Kroeders

Trainer Harm van Veldhoven heeft een roerige zomer achter de rug. De Roda JC-trainer zag dertien van de 26 selectiespelers vertrekken.

Het meest recente geval is de transfer van doelman Przemyslaw Tyton naar PSV. "Soms - bijvoorbeeld na de transfer van Przemyslaw Tyton - ben ik wel een paar dagen ontgoocheld", zegt de trainer in De Telegraaf. "Daar ga je geen punten mee winnen, eerder verliezen. Maar we moeten verder werken. Dus ben ik snel over de teleurstelling heen."

Mogelijk dat er nog meer spelers Kerkrade verlaten. "Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat ook Ruud Vormer nog weggaat. Hij heeft nog één jaar contract, Roda JC zit in categorie 1, dus zal elk goed bod in overweging nemen. Al acht ik de kans dat hij vertrekt nu wat kleiner. Maar er is die onzekerheid. Wat dat betreft, zou ik liever Fred Rutten zijn die alleen maar mag kopen in plaats van dat ze zijn beste spelers komen halen."

"Het is een overgangsjaar", vervolgt Van Veldhoven. "We kijken wel wat de toekomst brengt. Maar om de zesde plaats van afgelopen jaar te evenaren is onmogelijk. Toch blijven de play-offs om Europees voetbal het uitgangspunt. De jongens die ik nu tot mijn beschikking heb, doen het ongelooflijk goed en alle clubs om ons heen hebben ook hun problemen."