Alonso: "Heb bij McLaren geleerd van Hamilton"

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso zegt in 2007 veel opgestoken te hebben van Lewis Hamilton. De Spanjaard wisselde na twee titels Renault in voor McLaren en trof daar rookie Hamilton die meteen bloedsnel was. Omdat het niet boterde met het team vetrok Alonso na één seizoen al weer en ging terug naar Renault.

Alonso en Hamilton vochten bij McLaren in 2007 een verbeten strijd uit waarbij niet altijd alles even sportief verliep. In het kampioenschap eindigden de twee uiteindelijk achter Kimi Räikkönen als tweede en derde met een gelijk aantal punten. Alonso voelde zich gedurende het jaar benadeeld door McLaren dat met teambaas Ron Dennis Hamilton voor leek te trekken. Daarom ging hij na één seizoen terug naar Renault en in 2010 maakte de Spanjaard de overstap naar Ferrari waar hij zich beter thuisvoelt.

Met Hamilton heeft Alonso inmiddels geen problemen meer. Sterker nog, in Marca laat de Spanjaard weten er geen problemen mee te hebben als de Brit weer zijn teamgenoot zou worden, maar dan niet weer bij McLaren. "Dan was de strijd tussen ons namelijk veel eerlijker en vriendelijker geweest."

Het jaar 2007 heeft volgens Alonso veel gebracht. "Want in moeilijke tijden leer je het meest. Ik denk dat Lewis en ik dat jaar allebei beter zijn geworden, want als je samen met een topcoureur in één team zit, word je daar allebei een betere coureur van. Je leert je bijvoorbeeld te verbeteren wat je voorbereiding op een race betreft, maar omdat je telemetrie uitwisselt, leer je ook van elkaars rijstijl. Wat dat betreft was het toch een geweldige ervaring."