Munsterman hoopt op transfer Tioté

Jeffrey

Cheick Tioté wordt door enkele Britse tabloids aan Manchester United gelinkt. Een transfer van de Ivoriaan zou FC Twente heel goed uitkomen.

FC Twente verkocht Tioté in augustus 2010 aan Newcastle United. De Tukkers hebben bij die transfer geregeld dat een bepaald percentage van de volgende transfersom naar Enschede gaat. Voorzitter Joop Munsterman wil niet zeggen om hoeveel procent het gaat. "Maar daar word ik wel vrolijk van", zegt hij in TC Tubantia.

Tioté stond tussen 2005 en 2008 onder contract bij Anderlecht. In het laatste seizoen werd hij verhuurd aan Roda JC. In oktober 2008 betaalde Twente de Belgen 750.000 euro om de nu 25-jarige middenvelder over te nemen. De bekerwinnaar verkocht hem voor ongeveer vier miljoen euro.

In zijn eerste seizoen bij Newcastle United maakte Tioté al veel indruk. De 19-voudig international scoorde in februari de sensationele gelijkmaker tegen Arsenal, toen Newcastle terugkwam van een 0-4 achterstand. Als beloning voor zijn goede prestaties kreeg Tioté een nieuw contract tot medio 2017.