Matthew McConaughey is eigenaar stripclub

Redactie

Matthew McConaughey heeft een rol in Steven Soderberghs drama Magic Mike. De acteur speelt de eigenaar van een striptent. Channing Tatum is te zien als de stripper Mike. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 41-jarige McConaughey speelt Dallas, een voormalige stripper die tegenwoordig de stripclub Xquisite runt. Mike neemt een jonge stripper gespeeld door Alex Pettyfer onder zijn vleugels. Over de plot van het drama is verder weinig bekend. Volgens de geruchtenmachine speelt ook Demi Moore een rol in de film. Zij speelde eerder de hoofdrol in Striptease.

Tatum heeft voor zijn acteercarrière zelf gewerkt als stripper. De film is mede gebaseerd op zijn ervaringen. Regisseur Soderbergh heeft aangekondigd de musical Saturday Night Fever te gebruiken als inspiratiebron voor Magic Mike.

Soderbergh heeft al een paar keer verklaard dat hij het heeft gehad met de filmwereld. Hij zei in maart nog geen nieuwe klussen aan te nemen en binnen drie jaar met pensioen te gaan. De regisseur heeft naast Magic Mike nog drie films in de pijplijn, waaronder Liberace met Michael Douglas over de beroemde pianist. Dat zou zijn laatste film moeten worden.