Kubica moet nogmaals geopereerd worden

Peterselieman

Formule 1-coureur Robert Kubica zal nog één operatie moeten ondergaan voordat hij de laatste fase van zijn revalidatieproces in kan gaan. De Pool heeft een blokkerende rechterelleboog, waardoor zijn rechterarm nog niet volledig kan functioneren.

Kubica crashte in februari in een rally in Italië waarbij een vangrail zijn Skoda doorboorde en hij aan de rechterzijde van zijn lichaam levensgevaarlijk gewond raakte. De Pool heeft eerder dit jaar vele operaties ondergaan voordat hij met herstel kon beginnen. Dit herstel voorloopt voorspoedig, maar de rechterarm is nog niet helemaal in orde.

"Doordat zijn elleboog blokkeert, heeft hij het herstelprogramma nog niet kunnen voltooien," zei zijn arts Riccardo Ceccarelli tegen Autosport. "Kubica doet wel al veel oefeningen, zodat hij in elk geval over zoveel mogelijk spierkracht beschikt op het moment dat zijn elleboog weer in orde is." De operatie moet voor eind deze maand plaatsvinden.

Bij het Formule 1-team Lotus Renault GP wordt Kubica momenteel vervangen door de Duitser Nick Heidfeld. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de Pool nog dit jaar weer aan racen toe komt. Wel zal hij mogelijk aan het eind van het seizoen nog een vrijdagtraining gaan rijden.