[Upd] Malesiër Fernandes neemt QPR over

Olga Kroeders

De Maleisische zakenman Tony Fernandes wordt de nieuwe eigenaar van Queens Park Rangers. Dat meldt de BBC vandaag. Fernandes, die rijk werd door de Aziatische budgetluchtvaartmaatschappij Air Asia op te zetten, zou 66 procent van de aandelen in handen krijgen.

Opvallend is dat QPR, dat vorig seizoen promotie naar de Premier League afdwong, daarmee in handen blijft van iemand uit de Formule 1. Fernandes is eigenaar van 1Malaysia F1 Team dat in de Formule 1 uitkomt onder de naam Team Lotus. De aandelen van QPR zijn nu nog in handen van F1-baas Bernie Ecclestone en Flavio Briatore, de in ongenade gevallen oud-teambaas van Benetton en Renault. De overige aandelen van de Londense club blijven in handen van staalmagnaat Lakshmi Mittal.

De fans van Queens Park Rangers hadden de afgelopen tijd veel kritiek op met name Ecclestone. Na de promotie werd er in hun ogen te weinig geld besteed om de ploeg Premier Leaguewaardig te maken. In de eerste speelronde werd thuis met 4-0 verloren van Bolton Wanderers.

De nieuwe eigenaren zouden overleven in de Premier League als doel stellen en trainer Neil Warnock van het nodige geld willen voorzien om de ploeg te versterken.

Update 16:22 uur

Queens Park Rangers heeft bevestigd dat Tony Fernandes de nieuwe eigenaar is van de club. De steenrijke Maleisiër, die eigenaar is van AirAsia, neemt een belang van 66% in de voetbalclub.