Rutten: "Oppassen voor counter tegen SV Ried"

Sjors (Sj0rSz)

PSV speelt morgenavond zijn eerste wedstrijd in de Europa League. De Eindhovenaren nemen het op tegen het Oostenrijkse SV Ried. De inzet van het tweeluik is een ticket voor de groepsfase van dit Europese toernooi.

Tijdens de persconferentie in de Keine Sorgen Arena vergeleek Rutten de Oostenrijkse tegenstander met het Hongaarse Debrecen. Deze ploeg was vorig jaar, tijdens de groepsfase van de Europa League, één van de tegenstanders. "Vanwege hun defensieve strategie kun je ze daar mee vergelijken. We willen winnen en het liefst ook oprankelend. Maar het zal niet al te makkelijk zijn en ook oppassen dat we niet in een counter lopen. De statistieken laten ook zien dat Ried thuis sterk is."

Rutten roemde SV Ried overigens voor de fysieke gesteldheid. "Het heeft veel weg van de werkwijze in Duitsland, op het conditionele vlak. Altijd heel fit, fysiek heel sterk", aldus de oefenmeester, die ook nog even inging op de afwezigheid van Orlando Engelaar. "Over Engelaar is geen 'mysterie' aan de hand. Hij had koorts en heeft mogelijk Phillip Cocu aangestoken, die is ook ziek."

De selectie van PSV kent overigens een opvallende naam, namelijk die van Maikel Verkoelen. De verdediger van Jong PSV zat afgelopen weekend, tijdens de competitiewedstrijd met RKC Waalwijk (1-0), op de bank. "Hij heeft het in de voorbereiding van Jong PSV goed gegaan en zit goed in zijn ontwikkeling. Als je dan een verdediger nodig hebt, neem je zo’n jongen mee."


Rutten: "Oppassen voor counter tegen SV Ried" (Foto: Pro Shots)