Verbeek: "Beerens mee om sneller in ritme te komen"

Olga Kroeders

AZ-trainer Gertjan Verbeek neemt Roy Beerens wel mee naar Noorwegen voor het duel met Aalesunds FK, maar de nieuwe speler hoeft niet op speeltijd te rekenen.

"Roy gaat wel mee naar Noorwegen", zegt Verbeek tegen RTV Noord-Holland. "Ik neem altijd twintig spelers mee maar het moet wel heel raar lopen wil Roy gaan spelen. Hij gaat vooral mee om sneller in het ritme te komen. Anders zou hij nu met de groep meetrainen en dan pas vrijdag weer."

Beerens zal dus nog even op zijn debuut voor AZ moeten wachten. Hij kwam over van sc Heerenveen, waar hij in de plannen van trainer Ron Jans nauwelijks meer voorkwam. Volgens Verbeek kan Beerens de Alkmaarse ploeg naar een hoger plan trekken. "Ik heb sinds mijn komst bij AZ alleen maar spitsen zien vertrekken dus ik vond dat er wat bij moest."

Ruud Boymans reist niet met AZ mee naar Noorwegen voor het Europa League-duel. Hij is geblesseerd en kwam daardoor ook afgelopen weekeinde in de uitwedstrijd tegen FC Twente niet in actie. Hij hoopt dit weekeinde wel weer beschikbaar te zijn voor het duel met N.E.C. Nijmegen.