Brad Pitt is huurmoordenaar in spionagethriller

Redactie

Brad Pitt is in onderhandeling om een huurmoordenaar te spelen in The Gray Man. Het personage van de 47-jarige acteur moet vluchten nadat een klus mislukt, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De spionagethriller is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Mark Greany. Het boek gaat over Court 'The Gray Man' Gentry, een voormalig CIA-agent die werkt als huurmoordenaar. Tijdens een klus in Syrië en Irak ontdekt hij dat hij een doelwit is en dat hij niemand meer kan vertrouwen.

James Gray, bekend van Two Lovers met Gwyneth Paltrow, regisseert de thriller. Gray en Pitt zouden in 2008 samenwerken aan de film The Lost City of Z, maar die film is nooit van de grond gekomen.

Of Pitt gaat tekenen voor de film, hangt onder meer af van het schema van zijn partner Angelina Jolie. Het koppel wil niet tegelijkertijd aan een film werken. Pitt werkt momenteel aan de stripverfilming World War Z over een postapocalyptische wereld overspoeld door zombies. Jolie werkt daarna mogelijk aan de Doornroosje-verfilming Maleficent van Disney. Pas daarna zou Pitt pas tijd hebben voor The Gray Man. De filmmakers willen in februari of maart beginnen.