[Vuelta] Van den Broeck gaat niet voor klassement

Peterselieman

Jurgen van den Broeck lijkt op voorhand één van de grote favorieten voor de zege in de Vuelta a España, maar de 28-jarige Belg wil hier niets van weten. Hij komt net terug van een zware valpartij waardoor hij in de afgelopen Tour de France op moest geven en daarom is een goed klassement van ondergeschikt belang.

"Ik heb geen ambitie voor de Vuelta. Het enige wat ik me afvraag is hoe mijn lichaam zal reageren in competitie. Ik heb nog wat last van mijn onderrug, maar voor de rest valt de pijn wel mee," zei Van den Broeck tegen het Belgische Humo. Hij vond dit jaar in de achtste etappe van de Tour na een valpartij zijn Waterloo.

Van revanche is bij de Omega Pharma-Lottoploeg geen sprake. "Ik wil vooral drie weken koers in de benen hebben. Dat is belangrijk voor volgend jaar. Ik zal dan bewijzen dat ik wel het podium had moeten halen," zei de Belg die in de Tour goed in vorm was en nu vooral voor dagsucces gaat. "Het is wel prettig om zonder verwachtingen te kunnen koersen. Kan ik een rit winnen: des te beter."