Facebook trekt meer bezoekers dan Hyves

Redactie

Facebook trok in juli voor het eerste meer bezoekers in Nederland dan Hyves. In juli 2011 trok de van oorsprong Amerikaanse website 7,28 miljoen unieke bezoekers. Het Nederlandse sociale netwerk werd bijna tachtigduizend keer minder bezocht. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore.

In juni trok Hyves nog 111.000 bezoekers meer dan de Amerikaanse concurrent. Beide netwerksites trokken in de vakantiemaand juli minder bezoekers dan de maand ervoor.

Ten opzichte van juli 2010 heeft Facebook een enorme sprong gemaakt. Destijds bleef het aantal unieke bezoekers steken op 4,3 miljoen bezoekers, nu is dat rond de zeventig procent meer.

De onderzoekers relativeren de populariteit van Facebook wel. Bezoekers van Hyves besteden namelijk meer tijd op de site dan bezoekers van Facebook. Een hyver was in juli iets meer dan 250 minuten per maand online te vinden, een gebruiker van Facebook besteedde minder dan 145 minuten op het sociale netwerk.

Op de smartphone is Facebook ook populairder dan Hyves. Uit cijfers van specialistenwebsite Telecompaper bleek dinsdag dat Facebook de populairste sociale-netwerkapplicatie is. Op 54 procent van de smartphones is Facebook geïnstalleerd. Hyves heeft een penetratie van 38 procent. Zeventien procent daarvan heeft Hyves echter wel geïnstalleerd maar gebruikt het niet of nauwelijks.


Facebook trekt meer bezoekers dan Hyves (Foto: Novum)