Elektrische Formule-auto bij Bavaria City Racing

Peterselieman

Enkele dagen voor Bavaria City Racing in Rotterdam wordt steeds meer bekend over het programma. Op 21 augustus zullen bolides uit de Formule 1 door de straten van de havenstad scheuren, maar ook rallywagens en driftauto's. Daar is nu de snelste elektrische singleseater ter wereld bij gekomen.

Voormalig Spyker F1-testrijder Alexandre Premat zal komende zondag gaan rijden met een Formulec-bolide. De bolide bevat de nieuwste technieken op het gebied van elektrische voortstuwing en weet in drie seconden de 100 kilometer per uur te bereiken. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur. Aan de aerodynamica van de EF01 heeft het Formule 1-team Mercedes Grand Prix meegeholpen.

"Formulec zet haar promotiecampagne door in Rotterdam. Het is voor ons essentieel het imago van de elektrische voertuigen te stimuleren en de voertuigen aan het publiek te tonen. Formulec is bijzonder blij met komst naar Rotterdam, het is voor de eerste keer dat de raceauto te zien is in Nederland, een land met een lange traditie in de autosport en een land dat ook zeer betrokken is bij de ontwikkeling van alternatieve energie," zei Formulec-directeur Eric Barbaroux.