Van Leijen vertrekt bij Vacansoleil

Peterselieman

Joost van Leijen zal na dit seizoen vertrekken bij de Vacansoleilwielerploeg. De Nederlander vindt dat tussen hem en teammanager Daan Luijckx een vertrouwensbreuk is ontstaan. Daarom zoekt de 27-jarige coureur nu naar een nieuwe werkgever.

Van Leijen zou oorspronkelijk opgesteld worden in de Vuelta, maar omdat de renner afspraken over een contractverlenging niet nakwam is hij gepasseerd. De Nijmegenaar ziet het anders. "De ploeg heeft naar buiten gebracht dat ik mijn afspraken niet nakom. Dat bestrijd ik. Ik was er eigenlijk al uit met Vacansoleil, mits er aan een aantal voorwaarden voldaan werd. Dat is nooit bevestigd in de besprekingen. Toch werd er van mij gevraagd het contract te tekenen, omdat anders de consequentie zou zijn dat ik de Ronde van Spanje niet mocht rijden," meldt hij in De Telegraaf.

"Het probleem ligt in feite dat er telkens eenzijdige ultimata zijn gesteld. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen bij de ploeg, maar door de perikelen rond mijn contract is er een vertrouwensbreuk ontstaan. Daarom heb ik besloten dat mijn toekomst ergens anders ligt dan bij Vacansoleil," zei Van Leijen die vorige week in de Eneco Tour zesde werd en eerder dit jaar in de Ronden van Wallonië en België al ereplaatsen behaalde.


Joost van Leijen vertrekt bij Vacansoleil (Foto: Pro Shots)