N.E.C.'er Foor geniet van thuisdebuut

Olga Kroeders

Navarone Foor maakte maandagavond zijn debuut voor het Nijmeegse publiek. Hij genoot volop van de 2-0 overwinning die N.E.C. Nijmegen op Excelsior boekte.

De 19-jarige Foor begon op de bank. "Ik zat me steeds af te vragen of ik nog aan spelen toe zou komen", zegt hij op de clubwebsite. "Toen de trainer me eindelijk riep, moest ik echt even mijn best doen om rustig te blijven. Eerlijk gezegd viel dat nog niet mee, maar naarmate ik langer op het veld stond, lukte het steeds beter."

"Ik moest van de trainer hangend op rechts spelen, maar wel veel van positie wisselen met Lasse Schöne. Dat liep wel lekker. We pakten op een gegeven moment het spel van de eerste helft weer op en dat was volgens mij ook wel nodig. Excelsior kreeg namelijk steeds meer vertrouwen en raakte zelfs de lat, terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig was dat het nog zo spannend werd."

Na afloop van de wedstrijd was de lach niet van zijn gezicht te krijgen. "Ik vond het echt schitterend. Mijn ouders, mijn vriendin en nog wat familieleden zaten op de tribune, dat maakte het voor mij extra bijzonder. Als ik vanavond thuis kom, dan kijk ik het meteen nog even terug, maar daarna is het op naar de volgende wedstrijd."