Hoste heeft scheur in hersenvlies

Frank (franklop)

De Belgische wielrenner Leif Hoste heeft zonder het te weten al sinds het voorjaar met een scheur in zijn hersenvlies rondgereden. De renner van Katusha kwam hard ten val in de Driedaagse De Panne en hield daarna last van hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat dat dus werd veroorzaakt door een scheur in zijn hersenvlies.

"Via dat scheurtje verlies ik hersenvocht, waardoor ik bij de minste inspanning hoofdpijn krijg," zei Hoste in Het Laatste Nieuws. "Ze gaan me behandelen met bloedpleisters, waarbij ze mijn eigen bloed injecteren in mijn ruggenmerg. Als die behandeling niet helpt, is een heelkundige ingreep via de neus aan de orde. Maar voor ze tot die stap overgaan, willen ze via een extra test uitsluitsel over de ware oorzaak hebben."

"Ik blijf optimistisch. Ik heb ook weinig andere keuze, want niet enkel fietsen bezorgt me last. Elke belasting van m'n lichaam leidt tot stevige hoofdpijn. Zelfs de dag erna ben ik nog ellendig," besloot de 34-jarige Belgische renner, die drie keer tweede werd in de Ronde van Vlaanderen.