Whitmarsh: "Titel is niet onmogelijk"

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat het behalen van een wereldtitel in de Formule 1 dit jaar nog mogelijk is. De Brit weet dat zijn coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button op ruime achterstand van leider Sebastian Vettel staan en dat Red Bull in het constructeurskampioenschap ruim voor staat, maar de achterstand is nog in te halen.

"Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. We proberen iedere race te winnen. Meer kunnen we niet doen. Het zal niet meevallen het gat te dichten, maar we geven nooit op," zei Whitmarsh tegen Autosport. Hij bekijkt het liever per race dan dat hij naar het kampioenschap kijkt. "Tenzij je aan de leiding gaat, hoef je je daar geen zorgen om te maken. Onze uitdaging is om elke race voor de overwinning te gaan."

De Brit hoopt in de strijd om de titels wel hulp te krijgen van Ferrari dat zelf met Fernando Alonso ook nog aast op de rijderstitel. "Uiteraard hopen wij op dubbelzeges en zou het nuttig zijn als de derde podiumplaats niet naar Red Bull gaat. Dus verwelkomen wij Ferrari graag op het ereschavot."