Jol: "Zou Mounir naar Fulham kunnen halen"

Olga Kroeders

Hoewel Fulham niet per se een spits nodig heeft, zegt trainer Martin Jol dat hij Mounir El Hamdaoui best wel eens naar de Londense club kan halen.

"Het is niet ondenkbeeldig dat ik Mounir naar Fulham haal", zegt Jol in NUsport. De trainer werkte eerder samen met de aanvaller bij Ajax, waar de speler niet in de toekomstplannen van Frank de Boer voorkomt. Maar een noodzaak om nog een spits te halen is er niet, zegt Jol. "Ik heb Andy Johnson, Clint Dempsey, Bobby Zamora en Moussa Dembélé al."

"Dus dan moet hij soms op de bank zitten en ik heb gelezen dat hij heeft gezegd dat hij dan vervelend wordt", doelt hij op een uitspraak van De Boer. Jol zelf zegt daar nooit iets van gemerkt te hebben. "Ik denk dat het wel meevalt allemaal met Mounir. Het is toch allemaal beeldvorming. Hij blijft onverstoorbaar als hij wordt uitgefloten. Sommigen roepen dan dat het ‘m niet interesseert. Nou, als er iemand gek is van voetbal..."

De trainer vindt El Hamdaoui 'ontzettend eerlijk en ongelooflijk direct': "Als iemand een keer reageert dan kun je dat zien als een aanval op je autoriteit, maar dan houd je het niet lang vol. Je moet met verschillende karakters kunnen omgaan als trainer. Ik had geen problemen met Mounir. Louis van Gaal en Dick Advocaat ook niet."