[WRC] Kuipers kijkt uit naar Rally van Duitsland

Peterselieman

Dennis Kuipers kijkt uit naar de Rally van Duitsland komend weekend die gezien wordt als zijn thuiswedstrijd. De Nederlandse coureur uit het World Rally Championship weet dat rond Trier in de eerste echte asfaltwedstrijd van het jaar vele Nederlandse en Belgische fans langs het parkoers zullen staan.

"Ja, het motiveert absoluut als je de Nederlandse fans langs de proeven ziet staan. Ook als ik in volle concentratie over de proeven rijdt, zie ik de rood-wit-blauwe vlaggen hangen. Het enthousiasme van alle Nederlanders doet me goed. Ik vind het ook mooi dat de rallyliefhebbers nu eens de gelegenheid hebben om zelf te komen kijken zonder ver te hoeven reizen," zei Kuipers die aan zijn ADAC Rallye Deutschland zal beginnen.

Kuipers weet samen met zijn navigator Frederic Miclotte dat hij ritme en concentratie nodig heeft om snelle tijden te laten noteren. Met name de 35 kilometer lange proef Panzerplatte op militair terrein kan de rally maken of breken voor de Ford-coureur. "Continuïteit vinden is ons voornaamste doel, want als je op je gemak bent in de auto en de notes kloppen, dan komen de snelle tijden automatisch," zei Kuipers die weet dat vele Nederlandse equipes aan de start zullen staan. "Echt een goede zaak, in het bijzonder dat mijn goede vriend Hans Weijs junior weer van de partij is."