De Gendt tot en met eind 2013 bij Vacansoleil-DCM

Olga Kroeders

Thomas De Gendt heeft het contract bij Vacansoleil, dat liep tot eind 2012, opengebroken en verlengd. De Gendt kwam in 2011 bij het team van Vacansoleil-DCM en tekent een verbeterd contract.

De 24-jarige De Gendt brak in 2011 definitief door met een ritzege in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland. De man uit Semmerzake viel daarnaast op in de laatste week van de Ronde van Frankrijk. Nadat De Gendt in de eerste etappe een breuk in de kop van het sleutelbeen opliep, wist hij zesde te worden op Alpe d'Huez en vierde in de slottijdrit.

Daan Luijkx, teammanager bij Vacansoleil, is blij met de verlenging: "Toen De Gendt bij ons tekende, wisten we dat hij een groeibriljant was die we binnenhaalden. Wat De Gendt vervolgens dit jaar al heeft laten zien hadden we echter nooit verwacht. Hij heeft de jeugd en aan testresultaten en zijn laatste ritten in de Tour zie je dat hij zijn grenzen nog niet kent. Na Hoogerland, Poels, Ruijgh, Westra, Feillu en Marcato is dit wederom één van de renners uit de kern die zijn contract verlengd tot en met eind 2013. Het zijn stuk voor stuk renners die op het hoogste niveau al iets hebben laten zien en waar nog groei in lijkt te zitten. Met deze groep willen we de komende jaren verder bouwen. "


De Gendt langer bij Vacansoleil