'Playstation Vita wordt een ramp'

Redactie

Consumenten zijn niet langer geïnteresseerd in apparaten die alleen bedoeld zijn om op te gamen. Het publiek zou niet meer dan een apparaat bij zich willen dragen en daarom moet het multifunctioneel zijn. Zo is de PlayStation Vita gedoemd uit te lopen op een ramp. Dat zeggen Lyle Hall en Matthew Seymour van gamestudio Heavy Iron Studios in een interview met de website Gamesindustry.

"Als consumenten geen 249 euro willen betalen voor een Nintendo 3DS, waarom zouden ze dat wel doen voor een PlayStation Vita?," vraagt Hall zich af. Volgens de gameontwikkelaars is het einde van draagbare spelcomputers nabij.

Hoewel exacte cijfers ontbreken, liegen recente ontwikkelingen er niet om. Binnen zes maanden na de release van de Nintendo 3DS is de spelcomputer al dertig procent in winkelprijs gezakt. Bovendien zouden consumenten de 3DS als simpele upgrade zien van de Nintendo DS.

Ook Sony zit in moeilijk vaarwater. In Europa en de Verenigde Staten is de productie van de PSPgo stilgelegd bij gebrek aan interesse van de consument. Daarnaast lijkt de Sony Ericsson Xperia Play, een mobiele telefoon met enkele Playstation-gamefuncties, ook niet bepaald aan te slaan.

Sony wil de PlayStation Vita volgend jaar in Europa op de markt brengen. In Japan verschijnt de opvolger van de PSP dit najaar.


'PlayStation Vita wordt een ramp' (Foto: Novum)