Kobayashi: "Moet me blijven ontwikkelen"

Peterselieman

Kamui Kobayashi maakte toen hij de Formule 1 binnenkwam indruk door zich een echte racecoureur te tonen en zowel goed te verdedigen als aan te vallen. Dit seizoen pakte de Japanse Saubercoureur zeven keer punten in elf races, maar ruimte voor verbetering is er volgens hem altijd.

"Coureurs moeten zich altijd blijven ontwikkelen en mogen nooit denken dat ze perfect zijn. Ik zit nog in een leerproces.Vorig jaar maakte ik wat fouten en hadden we betrouwbaarheidsproblemen, maar dit jaar lukt het aardig om regelmatig punten te scoren. Volgend jaar moeten we nog een stap maken," zei Kobayashi tegen Formule 1-journalist James Allen.

De Japanner weet dat hij zich moet verbeteren in de kwalificaties en dat teambaas Peter Sauber vertrouwen in hem moet houden. "Hij verwacht leiderschap van mij. Als de auto goed is, gaat alles prima. Maar als ik me niet helemaal lekker voel, kan er niet het maximale uit halen. Dat kan aan van alles liggen, vertrouwen, balans, afstelling, het opwarmen van de banden. Maar het moet beter. Ik wil altijd optimaal presteren."