Mertens: "Chagrijn op tribunes, dat is wennen"

Olga Kroeders

Dries Mertens is de enige speler die tijdens de openingsweken van het seizoen indruk weet te maken bij PSV. Hij scoorde zaterdag de enige treffer tegen RKC Waalwijk.

Mertens beseft dat het spel van zijn ploeg niet om over naar huis te schrijven was. "Alleen het resultaat is goed. Chagrijn op de tribunes? Ja, dat is wennen voor mij. Winnen alleen is niet genoeg. De score had hoger moeten zijn. In de tweede helft ging iedereen twijfelen. Dat was niet goed voor het elftal. En mag ook niet gebeuren", zei Mertens tegen De Telegraaf.

De Belg zou het zonde vinden als Erik Pieters de club zou verlaten voor Newcastle United. Naar eigen zeggen kan hij goed samenwerken met de linksback. "Ik zou het jammer vinden als hij weggaat, zonde van een mooi koppeltje. Hij heeft ervaring bij het Nederlands elftal, is een back die er soms overheen komt en ik klik goed met hem."

PSV is met Newcastle in onderhandeling over de transfer van Pieters. De verdediger kan liefst 40.000 euro per week verdienen bij de Premier League-club.