Djokovic slaat opnieuw titel aan de haak

Frank (franklop)

Novak Djokovic heeft opnieuw een titel behaald. De Serviër was in de finale van het ATP Masters Series-toernooi van Montréal in drie sets te sterk voor Mardy Fish; 6-2, 3-6 en 6-4. Het was alweer de negende titel voor de nummer één van de wereld van 2011.

Fish begon sterk aan de wedstrijd en kreeg vijf kansen op de service van de Serviër. Hij wist ze echter niet te benutten, waarna Djokovic op zijn eerste kans wel direct toesloeg. Ook in de volgende servicegame van de Amerikaan ging het mis, zodat Djokovic de set met 6-2 binnenhengelde.

Ook in de tweede set kreeg Fish, de nummer acht van de wereld, een breakkans, maar die werkte Djokovic direct weg. Fish leek zich toch meer als een vis in het water te voelen op het hardcourt in Montréal en zag dat beloond worden. Bij zijn negende breakkans van de partij was het eindelijk raak en wist hij een 2-4 voorsprong te nemen. Djokovic leek de weg even kwijt te zijn en leverde op 3-5 nogmaals zijn service in.

In het begin van de derde set kreeg Djokovic toch weer mogelijkheden op de service van Fish, maar de Amerikaan wist alles weg te werken. Bij een 2-2 stand wist de Serviër daadwerkelijk door de service van Fish heen te breken. Hij wist de voorsprong vast te houden en op 5-4 serveerde hij de wedstrijd uit.

Het was alweer de negende titel die Djokovic aan de haak wist te slaan in 2011. Eerder won hij onder andere al de Australian Open en Wimbledon. In totaal verloor de Serviër tot nu toe slechts één partij in 2011. Daar tegenover staan 53 zeges. Tevens is de Serviër nu de eerste tennisser die in één seizoen vijf Masters Series-toernooien weet te winnen.