Hamilton zet titel nog niet uit het hoofd

Peterselieman

Voor Lewis Hamilton had de zomerpauze in de Formule 1 niet gehoeven. De Brit steekt momenteel in uitstekende vorm en wist dit jaar al twee races op zijn naam te schrijven. Ook McLaren-teamgenoot Jenson Button zat er de laatste races goed bij, waardoor McLaren de koploper Red Bull Racing het vuur aan de schenen kan leggen.

"Het is spijtig dat we niet direct nog een race hadden, maar het is niet anders. Ik kan niet wachten tot de Grand Prix van België en het vervolg van het seizoen. Het belooft een spannende strijd te worden," zei Hamilton tegen het Maleisische The Star. "Het tempo zit in de auto. Dat hebben we aangetoond met onze successen. Mijn overwinning in Duitsland en die van Jenson Button in Hongarije. Daarnaast reed ik de snelste ronde op de Nürburgring en zaten we er ook in de kwalificatie goed bij de afgelopen races."

De McLaren-coureur heeft de titelaspiraties nog niet in de ijskast gezet. "Ik sta 88 punten achter, maar het is geen onmogelijke opgave. Er liggen nog 200 punten voor het oprapen. Ik ga iedere race in met het idee dat ik kan winnen."