[Super Cup] Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

Niels (DerMeister)

Het eerste treffen tussen Real Madrid en FC Barcelona in het kader van de Spaanse Super Cup heeft een 2-2 gelijkspel opgeleverd. Komende woensdag vindt in Camp Nou de return plaats.

Real Madrid begon erg sterk aan de wedstrijd en met name Karim Benzema kreeg kansen op de openingstreffer. Na een klein kwartier resulteerde het sterke spel van Real in de voorsprong. Benzema bediende Mesut Ozil vanaf rechts en de Duitser schoot de bal achter keeper Viktor Valdés. Real kreeg vervolgens veel kansen om de score uit te breiden, maar telkens stond het vizier niet op scherp.

In de slotfase van de eerste helft kreeg FC Barcelona twee kansen en deze werden beiden benut. Eerst was het David Villa die met een schitterend schot in de rechterkruising de stand gelijktrok. Op slag van rust wist Lionel Messi zelfs zijn ploeg op voorsprong te zetten. De Argentijn omspeelde Pepe en liet vervolgens Casillas kansloos.

Na rust leek het er heel even op dat Barcelona het initiatief van de wedstrijd volledig had overgenomen van Real Madrid, maar De Koninklijke kwam in de 51e minuut toch weer terug op gelijke hoogte. Pepe bediende Xabi Alonso, die op zijn beurt de bal achter Valdés wist te krijgen. Diezelfde Valdés hield vervolgens zijn ploeg de rest van de tweede helft op de been door middel van diverse reddingen en zodoende eindigde het eerste treffen tussen beide Spaanse topclubs in 2-2.

Lees hier het live-verslag van de eerste El Clásico van dit seizoen nog eens terug.