Jans: 'Ajax won dikverdiend''

Frank (franklop)

Ron Jans vond de 5-1 uitslag tegen Ajax wat aan de hoge kant, maar erkende dat de Amsterdammers duidelijk de betere waren vanmiddag. "Wij waren het eerste half uur hartstikke blij dat het 0-0 stond, want we kwamen niet verder dan tegenhouden. Het ging veel te snel. We verloren de bal heel snel als we 'm hadden en Ajax kreeg wat kansjes", analyseerde Jans het begin van de wedstrijd tegenover de NOS.

"Na de 1-0 kwam de beste fase van ons. De 1-1, we kregen nog wat kansen, alleen Alderweireld - en dat heeft hij dit seizoen al eerder gedaan - schiet van 35 meter binnen. Bij de 3-1 na rust zie je bij ons dat het geloof eruit gaat", vervolgt Jans.

Jans wilde voor de 2-1 van Alderweireld de schuld niet al te veel bij zijn eigen spelers zoeken. "In die situatie kun je misschien zeggen: je moet eerder uitstappen, maar dan komt misschien een ander vrij. Je mag ook wel een compliment geven aan Alderweireld. Hij schiet één keer en die zit er fantastisch in."

"Op het moment dat je iets meer naar voren speelt en je verliest de bal, dan is Ajax zo bliksemsnel in de omschakeling en zo kwam de 4-1 ook. Dan is de wedstrijd gewoon helemaal gespeeld. Over die laatste fase kun je jezelf verwijten dat je het weggeeft, vandaar dat ik die 5-1 wel wat hoog vond, maar verder wint Ajax dikverdiend", aldus de trainer van Heerenveen.