Nintendo wil patent op "massively single-player"

Nintendo heeft altijd volgehouden dat ze, wat betreft online-gamen, de concurrenten niet zomaar zouden volgen. Net als met zoveel dingen koos Nintendo op dit gebied ook liever haar eigen weg. Met het idee van een "Massively Single-Playing Online Game", lijkt het bedrijf dat inderdaad te doen. In 2010 vroeg Nintendo al patent aan op het idee en die aanvraag is nu gepubliceerd.

Het patent geeft een aantal voorbeelden van hoe zo'n MSO zou kunnen gaan werken. Het eerste voorbeeld is een game waarin de acties van één gamer invloed hebben op de omgeving en personages waar een andere speler ook mee te maken heeft. Dit lijkt een beetje op wat er gebeurt in veel MMO's, maar hierbij zal er dan niet direct interactie zijn tussen spelers.

Nintendo's tweede voorbeeld ging in op de invloed die spelers kunnen hebben op een gedeelde economie: items die veel spelers willen hebben, zullen duurder worden dan items waar weinig vraag naar is. Dit zou gebruikt kunnen worden in een game die draait om mode of een game die ingaat op het ruilen van grondstoffen.

Nog een voorbeeld ging uit van een stapel bouwmaterialen waar de eerste speler langskomt en tegen de tijd dat er een tweede gamer op dezelfde plek arriveert, staat er een huis. Ook had Nintendo het in het patent over een roddel die een speler vertelt aan een NPC, en die NPC zorgt er vervolgens weer voor dat die roddel ook in de wereld van andere gamers verteld wordt.

"Voor spelers die games willen spelen die dynamischer zijn, die niet gefundeerd zijn op een AI en die niet pre-scripted zijn zoals multiplayer-games, maar toch niet te maken willen hebben met andere gamers, zal de privacy die dit introduceert erg aangenaam zijn." Voor spelers die echter wel houden van een traditionelere aanpak zal er de mogelijkheid zijn, zo staat er in het patent, om elkaar in dezelfde wereld te zien en met elkaar om te gaan, wanneer je 'bevriend' bent.

Ook staat er in de aanvraag nog wat over het MSO-concept en plannen in verband met het gebruik van 3D. Eerder dit jaar heeft Nintendo echter publiekelijk laten weten dat ze geen brood zien in een opvolger van de Wii met 3D-mogelijkheden. Het dragen van een bril voor de tv zou, volgens het bedrijf, niet aan gaan slaan bij de consument.